Tuša – 3 mēneši, lūpu krāsa – 2 gadi: kāds ir kosmētikas produktu derīguma termiņš un kāpēc pēc tā beigām tie ir jāizmet

Foto – Pixabay

Pirms dažiem gadiem britu aģentūra publicēja datus par to, kā sievietes glabā savu kosmētiku. Izrādījās, ka dažas savus iecienītos produktus uzglabā pat 6 gadus pēc derīguma termiņa beigām, un 70% aptaujāto atbildēja, ka nekad mazgājušas savas kosmētikas otas.

Īstenībā ir pat vēl trakāk – daudzas pat nezina, ka kosmētikai ir derīguma termiņš. Tās, protams, ir galējības, taču jāatzīst, ka lielākā daļa no mums diez vai uzdrošinās izmest acu ēnas, kas nekad nav tikušas pat atvērtas – “tās ir tik mīļas un noteikti kādreiz noderēs!”. Tīri teorētiski ─ jā, tā var notikt.

Bet visticamāk, ēnas “Helovīnam” tiek izmantotas reizi gadā, lūpu krāsa, kuras tonis jums, kā izrādās, vispār nepiestāv, laika gaitā nekļūst labāka. Tāpēc no tā, kas acīmredzami jums neder, vajadzētu šķirties ātri un bez nožēlas.

Tonējošie krēmi, fluīdi, maskējošie līdzekļi

Visu šo produktu derīguma termiņš ir 1 gads. Aplūkojiet pudelīti gaismā, un, ja eļļa ir pacēlusies virspusē un konsistence kļuvusi mazāk blīva, ir laiks veikt pārmaiņas. Tonālie krēmi nav izstrādāti tā, lai tie kalpotu mūžīgi. Ar pūderi ir mazliet citādāk: tas bez grūtībām var kalpot līdz pat diviem gadiem, jo sausā vidē “sliktās lietas” nespēj vairoties tik ātri kā šķidrā vidē. Taču laika gaitā pat šādi produkti tomēr maina savu tekstūru: tie sacietē, sāk drupt un zaudē savu “saķeri” ar otiņu.

Skropstu tuša

Foto – Pixabay

Viena no lietām, ar ko sievietes grēko visbiežāk. Kā izrādās, skropstu tušu derīguma termiņš ir tikai trīs līdz seši mēneši. Trīs mēneši, ja lietojat to katru dienu, seši mēneši – ja lietojat to “laiku pa laikam”. Nevajag būt profesoram, lai saprastu, ka skropstu tuša ar savu “mājiņu” – mitru, noslēgtu tūbiņu ir lieliska vieta, lai tajā ražotos “sliktās vielas”.

Sārtumi un bronzējošie pūderi

Šo produktu derīguma termiņš parasti ir 2 gadi. Šie produkti patiešām var uzglabāties ilgāk, kā jau iepriekš minēts, jo mitrumā “sliktās vielas” veidojas ātrāk, nekā sausā konsistencē. Tātad, ja jūs šīs lietas uzglabājiet rūpīgi un nelietojat “netīru” grima otu, divus gadus varat ne par ko nesatraukties.

Lūpu krāsa un lūpu spīdums

Foto – Pixabay

Vismaz 2 gadus par šo var nesatraukties! To, ka ir laiks mainīt šo produktu, ir viegli noteikt – tas sāk izklāties uz lūpām nevienmērīgi, pigments nav vienmērīgs. Ja runa ir par šķidrajām lūpu krāsām vai spīdumiem, tad konsistence var kļūt pārāk mitra vai lipīga. Starp citu, “dalīties” ar draudzenēm ar lūpu krāsām un spīdumiem ir slikts ieradums!

Lasi vēl: Kosmētikas traipi pazudīs viens divi: neparasti veidi, kā glābt drēbes no traipiem

Acu šķidrie zīmuļi

Arī šo līdzekļu maksimālais lietošanas laiks ir mazs – tikai trīs līdz četri mēneši. Šis ir maksimālais laiks, ja lietojat to aktīvi. Iemesls tieši tas pats, kas ar skropstu tušām – ideāla vieta un apstākļi, lai vairotos “sliktās lietas”.

Grima otas

Foto – Unsplash

Uzskata, ka labas, kvalitatīvas grima otas ir teju vai uz visu dzīvi. Patiešām, ja tās pareizi kopj, tās var kalpot ļoti ilgi. Tomēr, ja tās tiek lietotas aktīvi, tām sāks izkrist šķiedras un redzēsiet, ka tās kļūst tādas kā “knapākas”. Tomēr ir kāds būtisks faktors, lai otas kalpotu ilgi un droši – vismaz reizi divās nedēļās tās ir kārtīgi jāizmazgā ar šķidrajām ziepēm un pēc tam jāizžāvē.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment